Main menu:


Poll

WahWah moet ook internationale nieuwkomers stimuleren!
View Results

Zoeken

Categorieën

RSS Agenda

Spam Blocked

Songfestifobie

Het doet me altijd een genoegen een band te zien optreden. Ik krijg er kippenvel van.
Natuurlijk niet altijd, maar een beetje band doet mijn lange armharen al te bergen rijzen.
Ik ga graag naar een optreden ergens in het land. Ook buitenlandse bands schuw ik niet om te bezoeken. Gelukkigerwijs ben ik geboren in een tijdperk waar tv het belangrijkst is geworden in het gezin. Niemand kan meer zonder de bewegende beeldjes, zelfs tijdens verjaardagen zoemt de beeldbuis. Fijn hoor. En wanneer er muziek op de televisie is, wil ik graag de AB in mijn handen nemen om eens fijn het geluid harder te zetten. Ik spreek natuurlijk niet over de alledaagse videoclips, waarin de irritante beats steeds herhaald worden, met de klanken van een hit van weleer. Ik heb het dan over de live-optredens van welbekende en minder bekende bands, festivals en interviews. Allemaal op je matje in je huiskamer, zonder je luie reet te hoeven lichten. Met dank aan TMF en MTV, dat zeker. Wel na tienen, maar ‘t is er!
Eén keer per jaar wordt er voor tienen een ‘concert’ uitgezonden. Een concert waar vele Europese landen (en Israël?) hun beste band, zanger of travestiet mogen inzetten. Het zou zo zalig kunnen zijn. De besten van Europa strijden om een trofee. Zoiets als het EK voetbal, alleen dan met muziek!!! Alleen vergeten de Europese landen momenteel hun ‘besten’ te sturen!
Stelt u zich eens voor als Nederland zou aantreden op het EK voetbal met sterren uit de Toto-Divisie!? Dat Frankrijk Zidane zou thuislaten! Dat Italië aantreedt met kneuzen uit de Serie C!! Niet voor te stellen natuurlijk. Dat zou geen enkel land doen. Maar waarom gebeurt het dan godverdomme wel op het Eurovisie Songfestival??? Waarom sturen wij Linda naar de 45ste editie van dit Ouwe-lullen Festival. Wie was de winnaar van de vorige editie? Een Zweedse. Dat weet ik omdat het dit jaar in Zweden plaatsvindt. Hoe ze heet? Geen flauw idee. Ik weet alleen nog dat ze enorm grote borsten had en blond haar. En dat heel Europa op haar stemde. Vooral de zuidelijke landen. Ik heb niet eens zin om de boeken in te duiken hoe zij heet.
Waarom sturen wij geen ‘echte topper’ uit het land? Ik denk dat het anders ligt bij dit prestigieuze muziekspektakel. De ‘echte toppers’ willen helemaal niet naar het Songfestival.
Ze hebben allemaal een songfestifobie. Allemaal zijn ze benauwd om net te worden als Cliff Richard. Nee, u en ik zijn heus niet de enigen met een songfestifobie.