Main menu:


Poll

WahWah moet ook internationale nieuwkomers stimuleren!
View Results

Zoeken

Categorieën

RSS Agenda

Spam Blocked

Krediet Crisis? Muziek Crisis!

Wat nou krediet crisis? De hele dag door, op NOS-journaal, RTL Z en radio, hoor je niet anders dan dat we met heel Nederland, sterker nog, de hele wereld, steeds verder zakken in een onoverwinnelijke crisis. Ik word persoonlijk nerveuzer van de muziek crisis…

“Muziek crisis, is dat dan zo’n probleem?” Ik hoor het u denken.

Terwijl de huizenmarkt instort, maak ik me druk over Madonna, die als een van de oudsten (50!) nog enig elan in de Top40 moet aanbrengen! Wat gebeurt er als zij dadelijk instort!? Ze schudt, ze beweegt, ze doet sexy, maar is ouder dan menig moeder van de WahWah-lezers. Als zij er straks niet meer is, slaat die hele top40 nergens meer op.

Terwijl mensen zich zorgen maken om hun zuurverdiende centen, die ze op een IJslandse bank hebben gezet, maak ik me druk om bands/groepen/zangeressen/zangers die de hedendaagse jeugd beinvloeden.
Namen als: t.i. (?) Jason Mraz (?) , Wamdue Project (?), Niki (?), Gabriella Cilmi (?) zeggen me niets. Hun videoclips zeggen me nog minder. En onze jeugd koopt deze ellende. Zou toch goed voor de economie moeten zijn, dacht ik. Maar ze kopen geen singletjes meer, geen ouderwets vinyl, zelfs geen cd’s, ze kopen ‘ ringtones’. Wanneer jouw flauwe ringtone het goed doet onder de ‘ mobilekids’ , dan sta je pardoes in de top40.

Nederland is Nederland niet meer! Niet door de krediet crisis. Door de muziek crisis: Krezip heeft al afscheid genomen en toch omarmen we ze, terwijl ik denk: “Wil je stoppen, stop dan. Rot dan op! Ga er niet een jaar van te voren zielig over lopen doen. Wegwezen, Krezip! Go to Sleep and never wake up!”

Zo komt Blof ook weer op de proppen met een ellendig nummer, zo vlak voor Kerst, bof, als een vallende ster je huiskamer in. Zit je ook niet op te wachten.

De huilerige songs van Coldplay worden ook gedraaid en ik erger me er kapot aan. Wie schrijft die rommel? Zit er nou echt geen creatief brein in die band. Get Lost!

En ook Ilse de Lange komt giechelend in elk programma en doet me denken aan een kleuter, die ik laatst te lang voor m’n deur had staan en toen op zo’n incredible lelijke manier haar plek wees.

Enig lichtpuntje in de duisternis zijn The Killers, al krijg ik daar ook geen harde plasser van!

Bos, Minister van Financien, help ons Nederland! Stort een duit geld in een fonds voor Nederlandse muziek. Niet voor Ali B., of Jan Smit, maar voor de gewone sterveling en laat ze van zich horen…