Main menu:


Poll

WahWah moet ook internationale nieuwkomers stimuleren!
View Results

Zoeken

Categorieën

RSS Agenda

Spam Blocked

Laten we zielig doen!

renfrogerterugnaarroots.jpgOkee, toegegeven, het programma is al weer afgelopen, dus kun je spreken van de bekende mosterd na de maaltijd, of de overekende oude koeien, maar toch wil ik er even bij stilstaan.

 Effe geen cent te makken. De Frogers gingen voor RTL en de voedselbank in een schamel huis wonen in Hilversum. Een rijtjeshuis, met voor en achtertuin. Op Funda toch een waarde van zo’n 175.000 euro. Een bedrag voor een huis, waar je als éénverdiener toch even diep voor in de buidel moet tasten.
De Frogers hadden met hun schatten van kinderen slechts 607 euri te besteden in een hele maand! Een hele maand met 600 euro doen!? Het is toch bijna ongelooflijk! Eén maand lang even geen cent te makken, vergeleken met het achterlijk hoge salaris van meneer Froger himself. Hij zal aan elke snabbel zo’n 20.000 euro overhouden en voor hem is 600 euro dus peanuts.
Zo’n 5 miljoen mensen in Nederland doen dagelijks hetzelfde! Zo’n 2 miljard mensen op onze aardbol zouden willen dat ze 600 euro zouden mogen besteden! Dat ze daarbij ook nog wonen in een wijk in Hilversum-Noord in een pand van bijna 2 ton, zou de helft van de wereldbevolking zich als een sprookje in de oren klinken! Ruim 100 vierkante meter helemaal alleen voor jezelf, elk kind een eigen slaapkamer! En dan nog elke dag 20 euro overhouden om boodschappen mee te doen. Zet deze optie op marktplaats en je hebt binnen 1 minuut tienduizend reacties.

Ik zou onze volkszanger weleens een jaartje echt geen cent te makken willen zien hebben. Dat Froger met een studiebeurs en een tweedehands gitaar elk jongerencentrum probeert aan te schrijven, met een zelfgebrande demo-cd. Steeds geen gehoor krijgt als hij belt om te vragen of ze zijn cd’tje al hebben beluisterd en wanneer er dan eindelijk een JC toezegt dat hij mag komen, hij slechts komt optreden voor 5 comsumptiebonnen en 25 euro reiskostenvergoeding. De volgende dag zou hij weer vakken moeten vullen bij de AH en zijn studie proberen af te ronden, waarna op maandag de week weer begint en de studentenkamer, van 3 bij 4, al in geen eeuwen meer is opgeknapt.
Kom dan nog maar eens terug Froger… of, shit… ik help hier RTL natuurlijk aan een prima programma!!!