Main menu:


Poll

WahWah moet ook internationale nieuwkomers stimuleren!
View Results

Zoeken

Categorieën

RSS Agenda

Spam Blocked

Songfestifobie Part II

Ongelooflijk, ik schreef ettelijke jaren geleden het volgende stukje:

Waarom sturen wij geen ‘echte topper’ uit het land? Ik denk dat het anders ligt bij dit prestigieuze muziekspektakel. De ‘echte toppers’ willen helemaal niet naar het Songfestival.tatjana_simic1.jpg
Ze hebben allemaal een songfestifobie. Allemaal zijn ze benauwd om net te worden als Cliff Richard. Nee, u en ik zijn heus niet de enigen met een songfestifobie.

Dat was in het jaar dat ‘we’  (Mart Smeets-term) Linda naar Zweden stuurden om deel te nemen aan de 45e editie van het Eurovisie Songfestival in het jaar 2000. Negen jaar en heel wat songfestivaldecepties later deden we, warempel, mee met ‘de Toppers’. Maar ik bedoelde destijds niet deze Toppers, natuurlijk! Ikhad het over de echter toppers, omdat het mij zo opviel dat dit EK-liedjes zingen niet door de besten van Europa wordt gedaan! Ik vergeleek het Songfestival met het EK-voetbal, waar elk land zijn beste team opstelt, met zijn beste spelers. Mannen als Zidane (ja, die voetbalt inmiddels niet meer). Waarom stuurt ieder land een derde-rangs artiest?

En juist nu, nu heel West-Europa valt over de deelname van het voormalig Oostblok, met zijn conservatieve ideeen, sturen wij 3 veertigers, die zichzelf de Toppers noemen. Met Gordon als relnicht voorop, terwijl wij weten dat 3 vreemde oude mannen in lelijke pakken nooit zal scoren.

Het spijt mij dat ik reeds 9 jaar geleden het woord ‘Topper’  heb laten vallen, maar wil wel gelijk een nieuw idee spuien:

Volgend jaar sturen wij Tatjana Simic, slechts gekleed in lingerie en iets wat misschien een rokje mag heten, maar wat meer op een stuk achtergebleven toiletpapier lijkt. Haar borsten laten we flink push-uppen en schudden. Zij zingt een Europees lied (meerdere talen in 1 lied, zoals Duits, Frans en Spaans en natuurlijk een beetje Slavisch of Russisch) en zij zal ons naar de finale loodsen….en wellicht meer! Mannen vallen op borsten, Zuid-Europese mannen op blond haar en borsten, de talen in het lied zal menig chauvinistje zijn hart sneller doen kloppen en haar achternaam zal de hele Balkan op zijn kop zetten. Zoveel stemmen heeft Nederland de laatste 20 jaar niet meer gehad!