Main menu:


Poll

WahWah moet ook internationale nieuwkomers stimuleren!
View Results

Zoeken

Categorieën

RSS Agenda

Spam Blocked

ROTSVASTE BOOSTERS

Let op: Je krijgt vijf nummers van de Solid Rocket Boosters en dan moet je als recensist van WahWah een stukje schrijven.

Dat was mijn beginsituatie toen ik aan de cd �Niets meer aan te doen� begon. Vele malen luisteren, peinzen en piekeren hebben slechts hoofdpijn opgeleverd. Niet dat de muziek te hard was of wat dan ook, maar het overdenken kostte veel moeite.

Hersenspinsels de afgelopen dagen door mijn hoofd:

Waar zouden de Solid Rocket Boosters optreden?
Wat is Tuxedo ook alweer?
James Bond?
Tuxedo� Is dat geen Smoking?
Wolk nummer 9?
Welke band speelt als de Solid Rocket Boosters?
Waar komen ze vandaan en waar gaan ze naar toe?

Toch moest ik iets proberen:

De Solid Rocket Boosters komen met een wervelende cd vol feestmuziek, met een serieuze bezetting. De instrumenten zijn prima ingespeeld en de nummers zitten vol muzikale en vocale grappen. �No Tuxedo For Me� is het openingsnummer van de korte cd, waarin de luisteraar al meteen op de proef wordt gesteld. Vari�teit staat hoog in het vaandel bij de Solid Rocket Boosters. Het tweede nummer, �Bottoms Up�, is zelfs nog gekker (als ik het zo mag noemen). Dit nummer werkt op alle spieren en zorgt voor een overdosis meeswing plezier. Dit nummer moet live een enorme dansorkaan veroorzaken. �Cloud 9� begint met een percussie-intro, waar menig percussionist nog wat van kan leren. Het nummer gaat al snel over in Pink Floyd-achtige tunes, die haarfijn op elkaar zijn afgestemd, waarna het geheel weer een verrassende wending krijgt en de luisteraar wordt meegenomen naar een cartoontune en dan weer terug. �Swingalong� hoeft niet nader verklaard. Een heel blazersensemble maakt van de luisteraar een danser en als afsluiter krijgen we nog een zomers briesje om na te genieten van al het moois en goeds dat op ons is afgevuurd het afgelopen half uur.
De Solid Rocket Boosters zijn:

Jens
Jonne
Merijn
Wiechert

Gastspelers: