Main menu:


Poll

WahWah moet ook internationale nieuwkomers stimuleren!
View Results

Zoeken

Categorieën

RSS Agenda

Spam Blocked

THE APERS OP VOLLE OORLOGSTERKTE

ApersHet is niet verkeerd om een hekel te hebben aan The Apers. Het mag. Schroom je niet. The Apers laten opnieuw van zich horen en dat doen ze op eigen kracht. Dus als je de naam The Apers te veel tegenkomt de laatste tijd komt het omdat The Apers gewoon druk i n de weer zijn om The Apers roem te geven. En daar mag je gerust een schurfthekel aan hebben. Laat dat duidelijk zijn.

The Apers openen daarom ook meteen maar met It�s o.k. to hate me. Dan hebben ze dat gehad. Maar misschien was het je al opgevallen. The Apers zorgen dat hun naam op elke tegel in de plee komt te staan. Ze zorgen ervoor dat in elke horecagelegenheid, waar de P.A. wel wat mag oversturen, The Apers staan. Meestal weet Kevin Aper himself er nog wat punkachtige bands aan te koppelen, zodat je meer dan alleen The Apers ziet. Dus: The Apers hier, The Apers daar. Dat is nu wel duidelijk. Bekijk de agenda van The Apers en je ziet dat de jongens niet klein te krijgen zijn. Itali� en Frankrijk zijn niet te ver weg. Europese tours duren niet negen dagen, maar gerust anderhalve maand. Dan heeft degene die te vaak The Apers heeft zien staan even rust in Nederland.

Maar wat hebben The Apers te bieden op cd? Dat ze op Metropolis stonden was al heel aardig. Dat ze het hoofdpodium mochten delen met Brainpower was al niet verkeerd. Dat er meteen vergelijkingen worden gemaakt met The Ramones is voor het viertal al heel gewoon.

Maar what about the cd? Ook hier is niets verkeerds over te zeggen. Het album punk-rock�n rollt als een trein. Opzwepende punksongs klinken al meteen geweldig in de oren. Stilzitten hoeft niet, sterker nog: het lukt niet. De melodietjes zijn pakkend, de refreinen weer meteen mee te blerren. Neem Little Lost Girl, dit nummer gaat over een meisje dat alleen in haar dromen plezierig leeft. Maar ja, net als jij en ik wordt ook zij �s ochtends weer wakker in dezelfde mis�re. Of neem The Kids Are Out Tonight, beginnend met een zalige gitaarpartij. Dit nummer laat je de echte seventypunk herleven. Evi mag een lovesong heten. Giving up/ Caving in staat als een punkhuis in een bloeiend industrieterrein. The Apers lijken met hun neus in de prijzen te vallen. Op een juist moment met een goede punkplaat komen. Di-rect wist al op LowLands te staan. Zij kwamen met een ouderwets punkgeluid. The Apers doen dit al enige jaren. Er is zelfs een clip opgenomen, het lijkt te komen���,of zijn The Apers toch te Underground voor het luisterend oor van Hilversum? Komt er te vaak Fuck en Bullshit in de teksten voor, waardoor de Wessel van Diepens van Hilversum niet kiezen voor The Apers? Is het te heftig voor veertienjarige pubermeisjes met hun kleertjes straight out of their shops? Hopelijk zal het Kevin Aper, Marien Nicotine, Ivo Backbreaker en Jerry Hormone een rotzorg zijn. Het Stardumb Records label heeft met The Apers een goede band onder contract. Een band met inmiddels een ruime podiumervaring, overgave en een goede sound. Fuck the rest. En dat ze in hun dankwoord op de cd ook nog WahWah bedanken, is slechts een bijzaak�.

Meer info: www.the-apers.com