Main menu:


Poll

WahWah moet ook internationale nieuwkomers stimuleren!
View Results

Zoeken

Categorieën

RSS Agenda

Spam Blocked

Als alles te snel is� John Wayne shot me

jwsmE�n, twee, drie, vier� Dat zijn de eerste vier woorden, simpelweg in het Nederlands, op het album van John Wayne shot me. Het eerste nummer, �Boomerang Airplane� is voorbij voordat je het weet, maar je weet wel meteen waar je aan toe bent. De bijna Oosterse klanken van �Alphabetically Ordered Numbers� en de hoge zang laten de luisteraar al bijna in verwarring raken. John Wayne shot me komt met Lo-fi muziek. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei alternatieve instrumenten, zoals oude orgeltjes, triangels, toeters en bellen� Het album �Fortran Catapult� is een echte huisopname. Toch is de kwaliteit van de meeste nummers heel behoorlijk. �Official Anthem for Bud� bijvoorbeeld, dit nummer heeft verschillende instrumenten die door elkaar lopen. Prachtig!! �He even talks when he swims� klinkt meteen al goed in de oren, daar hoef je het nummer niet een paar keer voor te hebben gehoord.

Luisterend naar John Wayne shot me, denk ik aan het oude werk van Sparklehorse of Metal Molly. Korte songs met bijna krankzinnige teksten. Neem nou: �Encounters with Killerzombie Dobermans�. John Wayne shot me durft zelfs een uitstapje te maken naar Frankrijk met het nummer �le chat, sa patronne et un jour chaud�.

Dat de instrumenten soms haaks op elkaar inspelen, maakt het geheel eigenzinnig. De liefde voor oude computers als de Commodore 64 komt ook bij sommige songs naar voren. (Eightball Elegy) Het tweestemmige gedeelte is soms op het randje� maar past dan ook wel weer bij de onnavolgbare klanken van bijvoorbeeld een nummer als �Hollywood�.

John Wayne shot me is er prima in geslaagd hun eigen wil op cd te zetten. De nummers zijn (om een clich� te gebruiken) kort maar krachtig. De vier leden van de band schromen zich niet om allerlei gewaagde experimenten in hun nummers te �mixen�. Luister eens naar �Washing Machine�� Een ieder zou direct weer aan moeders borst willen. Je voelt je thuis, warm en gezellig. Of John Wayne shot me wel twintig nummers op de cd had moeten zetten betwijfel ik. Het is nu wel een volwaardige langspeler geworden�

De band heeft inmiddels al wat faam opgebouwd in het circuit. Ook bladen als OOR zijn de band al opgevallen. John Wayne shot me zorgt ervoor dat Rotterdam ook alternatief op de kaart komt te staan. Want naast de vele punkbandjes, hardcorepret en metalboys komt John Wayne shot me met lo-fi easy listening muziek, waar je rustig bij kunt zitten met een biertje op je schoot. Zoals ze zelf al spelen �everything = too fast�.
Voor meer info: www.johnwayneshotme.nl