Main menu:


Poll

WahWah moet ook internationale nieuwkomers stimuleren!
View Results

Zoeken

Categorieën

RSS Agenda

Spam Blocked

De Hardheid

De HardheidTrek je trui uit. Sleep wat vrienden mee, drink iets te veel bier en ga direct daarna naar De Hardheid. Godverdomme, dat wordt feesten. Ska is altijd gezellig, maar met deze overdosis herrie erbij wordt het wel erg plezierig om te luisteren. Gegarandeerd springen. Op de demo die wij hier bij WahWah kregen staan drie nummers. Het begint vrolijk met het nummer Koriander. Ska ontmoet metal. De Amsterdamse formatie opent dus vrij heftig, maar de sfeer is gezet. Het tweede nummer maakt duidelijk dat de heren/dames van vrolijke ska houden. Het is dan ook bijna ongelooflijk hoe makkelijk het stel van vrolijke skamelodie�n de weg verlaat om de hobbelige weg van de metal te kiezen, om na een paar tellen weer met ska verder te gaan. Het tweede nummer �Wreed voor je� is overwegend ska. De band heeft niet altijd als ��n blok achter dezelfde muzieksmaak gestaan. De smaken varieerden van fusion tot hardcore. Nu speelt De Hardheid overwegend up-tempo ska met punk en wat verder ter oefenruimte komt. Vooral het up-tempo maakt een zaal al snel swingend en onlangs werd de band versterkt door een blazerssectie(tje).
Bij verschillende popprijzen wist De Hardheid al de prijzen weg te slepen. De Amsterdamse Popprijs 2000 werd voor De Hardheid bekroond met een finaleplaats. Ook heeft de band al diverse optredens gehad. Natuurlijk met wisselende afloop. Soms liep de zaal leeg, of wilden de mensen geen ska horen. Maar uit verhalen blijkt dat de meeste optredens (op Delft na) een waar feest zijn.
Tjek De Hardheid is dan ook min of meer de slogan van deze 7-koppige ska-band uit Amsterdam. En als ik de verhalen mag geloven en daar het lekkere geluid van de demo bij denk, gaan wij De Hardheid zeker tjekken, en snel ook. Let op.

De Hardheid is:
Zang & Gitaar: Meneer Cokart
Zang: Harm.
Trompet: Maartje
Gitaar: Drs. Rik
Drums: Nielz
Tenorsax: Marina
Bas: Daan.

Website: De Hardheid huispagina

Door: Xander Trinidad